izrada web sajtova - telefon +381 (0)63-700-42-40
blue city media linkedin blue city media facebook


Šta mi radimo?

Naslovna -> Praktični saveti -> 15 saveta za bolji web sajt

15 saveta za bolji web sajt


Izrada sajtova

1. Sažet meni


Imate preko 12 pojmova ispod jednog naslova u navigacionoj liniji? Jedostavnija navigacija čini da postioci pojmove lakse pronadju. To predstavlja bolje iskustvo za posetioca sajta s obzirom da ukoliko ne bude u mogucnosti da brzo nadje sve neophodne informacije,sigurno je da cete izgubiti potencijalnog klijenta.

2. Pozivanje na akciju na svakoj stranici


Svaka stranica treba da sadrži poziv na akciju, bilo da se radi o kupovini knjige, pregledu vaših dokumenata ili videa.Zapamtite, posetioci ne zele da razmišljaju dok pregledaju vasu web stranicu. Bilo da je to dugme ili hiperlink potrudite se da preuzmu akciju koju od njih zahtevate.

3. Broj telefona na naslovnoj stranici


Broj telefona mnogih web sajtova je skriven na kontakt stranici sto je velika greška. Mnogi posetioci dolaze na vaš web sajt upravo da bi pronašli broj telefona, pa bi bilo dobro da on bude istaknut na vašoj naslovnoj stranici web sajta. Najbolje mesto bi bilo gornji desni ćošak ili footer web stranice.

4. Radno vreme


Slično kao i broj telefona, morate naznačiti radno vreme. Posetioci razmišljaju o zgodnom vremenu za telefonski poziv više nego što to možete da zamislite.

5. Stranica “O nama”


Kada posetioc sajta selektuje jednu kompaniju za potencijalnu saradnju takodje želi da zna sa kime će saradjivati. Dodajte slike vaših saradnika sa njihovim biografijama koje možete oplemeniti sa listama hobija što će svakako ovu stranicu učiniti zanimljivom za posetioca.Pokažite da ste ljudsko biće.

6. Velike i upečatljive slike


Ovo svakako postaje trend u dizajniranju iz prostog razloga što slika govori više od hiljadu reči. Postavite profesionalne slike vašeg tima u akciji, vašeg poslovnog prostora, lokalnog okruženja, projekata na kojima ste radili.

7. GPS


Koristite Google besplatnu mapu, widget koju možete dodati na vaš web sajt. Dovoljno je da posetioc otkuca adresu i dobija navigaciju do vaših poslovnih prostorija, što je još jedan plus što se tiče iskustva posetioca sa vašim web sajtom.

8. Mobile-friendly web sajt


Jednostavan prikaz na uredjajima svih formata omogućava responsive web dizajn, tj. dizajn koji prilagodjava prikaz web sajta podjednako dobro i kvalitetno na svim uredjajima bilo da je u pitanju desktop, laptop, tablet ili mobilni telefon.

9. Uskladjivanje sa korporativnim brendiranjem


Ako ste nedavno promenili logo ili korporativne boje, učinite to isto što pre i na vašem web sajtu kako bi vas ciljna publika lako prepoznala.

10. Eliminišite ometanja


Ukoliko na vašem web sajtu imate ugradjenu muziku ili splash stranice uklonite ih sve. Iako su istraživanja pokazala da takav vid akcije nervira prosečnog posetioca sajta takodje ih i ometa i odvraća od akcije.

11. Zbližite se sa posetiocima


Mi smo drušvena bića u svakodnevnoj interakciji sa prijateljima, porodicom, poznanicima pa čak i strancima. Uz pomoč društvenih mreža dodatno animirajte članove vaše ciljne grupe, pisite zanimljive textove, družite se.

12. Angažujte klijente - dodajte preporuke na vaš web sajt


Vaši trenutni klijenti su ključno održivo sredstvo vašeg daljeg razvoja tako da ih možete anagažovati za davanje preporuka kako bi vaše dalje poslovanje nastavili uzlaznom linijom.

13. Glavni cilj vašeg web sajta


Zbog čega posedujete web sajt? Koja je svrha vašeg web sajta? Kada odgovorite na ova dva pitanja u skladu sa time možete dodavati i brisati stranice, restruktuirati vaš web sajt, napraviti novu naslovnu stranicu, Neka vaš cilj bude glavni prioritet.

14. Krenite od početka


Ovo možda nije preporučljivo jer iziskuje mnogo vremena ,novca i resursa, ali se može višestruko isplatiti. Ako imate stari web sajt, početi iz početka sa novom tehnologijom bi bilo pametnije nego nadogradjivati već postojeći sajt sa mnogo grešaka. Najbolje je početi sa olovkom i skicom, a zatim angažovati tim profesionalaca,kako bi izrada web sajta bila uspesna.

15. Angažujte profesionalcaProfesionalac ne samo da će razviti i unaprediti projekat već će preneti sopstveno iskustvo i ekspertizu na isti.


Profesionalna izrada web sajtova i više od toga,

Naslovna -> Praktični saveti -> 15 saveta za bolji web sajt


izrada web sajtova - jquery blank css3 blank izrada web sajtova - php blank html5 blank mysql blank linux blank ajax blank java script blank w3c

BRZA I PROFESIONALNA IZRADA WEB SAJTOVA, UNIKATAN WEB DIZAJN. UNAPREDITE SVOJE POSLOVANJE.

Poboljšajte poslovne rezultate!